• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/agroupsigorta
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905415507200
ŞİP ŞAK SİGORTA


     YAT SİGORTASI

   
Ürün Kodu : YS
Üretici : AKSİGORTA
Ürün Özellikleri
Tüm deniz kaza ve tehlikelerine karşı Yat Sigortası’nın kapsamlı güvenceleriyle sorunsuz bir yolculuk imkânı seni bekliyor.
        Detaylar
 
 
Detaylar

Yat Sigortasıyla Mavi Yolculuklar Güvende

Yat Sigortası, kredi kartına 9 taksit avantajıyla yatını hava şartları, batma, karaya oturma, çarpışma ve yangın gibi pek çok tehlikeye karşı korusun, sigorta teminatlarıyla yolun hep açık olsun.

Kapsamlı Teminatlar

Kapsamlı Teminatlar

Tüm deniz kaza ve tehlikelerine karşı Yat Sigortası’nın kapsamlı güvenceleriyle sorunsuz bir yolculuk imkânı seni bekliyor.

7/24 Yat Yardım Hizmeti

7/24 Yat Yardım Hizmeti

Özel amaçla kullanılan yatlarda; kaza, yaralanma veya hastalık durumunda tedavi giderlerinden yedek anahtar gönderimine, geçici kaptan servisinden yedek parça yardımına kadar 7/24 yat yardım hizmeti seninle! Detaylar için tıkla.

Çalınma Riskine Çözümler

Çalınma Riskine Çözümler

Yatının servis botlarının ya da makine veya teçhizatının çalınması halinde sigortan devrede.

3. Kişilere Karşı Tam Güvence

3. Kişilere Karşı Tam Güvence

Yatınızın sebep olduğu kazalarda çevredeki tekne ve içerisindeki kişiler, liman, iskele, rıhtım gibi sabit ve hareketli cisimlere verilen zararlara karşı güvence sağlıyor.


 

3.ncü Kişilere Karşı Tam Güvence

Yatınızın sebep olduğu kazalarda çevredeki tekne ve içerisindeki kişiler, liman, iskele, rıhtım gibi sabit ve hareketli cisimlere verilen zararlara karşı güvence sağlıyor.

Neler Güvende, Neleri Kapsar?

Maviliklerin tadını doyasıya çıkarman ve güvenli yolculuk için ihtiyacın olan tüm güvenceler, Yat Sigortası ile seninle!

Neler Güvende, Neleri Kapsar?

Teminatlar

Ana Teminatlar

Deniz Kazaları: Batma, fırtına, çarpma, karaya oturma gibi deniz kazalarından dolayı meydana gelecek masraflar teminat kapsamındadır.

Hırsızlık: Yata ait makine veya teçhizatın yanında yatın veya servis botlarının çalınması halinde oluşacak maddi zarar poliçe güvencesindedir.

Yangın ve İnfilak Hasarları: Yangın ya da infilak sonucu yatın kısmen veya tamamen yanması durumunda oluşan hasarları kapsar.

Üçüncü Şahıslara Karşı Mali Sorumluluk: Sigortalıya ait yatın sebep olduğu bir kazada, yatın çarpıştığı tekneye veya üzerindeki mala gelebilecek hasarlar ve diğer teknede meydana gelen can kaybı, sakatlık/yaralanma neticesindeki zararlardan doğabilecek masraflar teminat güvencesindedir. Bunun yanında yat, liman, iskele, rıhtım gibi sabit ve hareketli cisimlere kazaen verilen zararların masrafları da poliçe kapsamındadır.

Doğal Afetler: Deprem, volkanik patlama, yıldırım gibi doğal afetlerden dolayı zarar gören yatın onarım masrafları teminat kapsamına alınır.

Harp, Grev, Terör, Kargaşa: Savaş, grev, terör ve kargaşa durumlarından dolayı yatının göreceği hasarın masrafları teminat kapsamındadır.

Enkaz Kaldırma: Poliçe kapsamındaki riskin gerçekleşmesi halinde oluşacak enkazın kaldırılması için gerekli olan masraflar teminata dahildir.

Kötü Niyetli Hareketler, Korsanlık: Kötü niyetli hareketler veya korsanlık vakaları esnasında yaşanacak hırsızlık ya da yata verilen maddi zararın masrafları poliçe kapsamındadır.

Ek Teminatlar

Kişisel Eşya: Özel amaçlı kullanılan yani ticari olmayan yatlarda, kişisel eşyanın güvenliği teminat altındadır.

Elektronik Cihazlar: Teminat kapsamına alınan durumlarda, yattaki elektronik cihazlara zarar gelmesi halinde oluşacak masraf, kapsama dahildir.

Çekme-Kurtarma: Teminat kapsamında yaşanan kazalarda yatın hareket edememe durumunda, çekme-kurtarma teminatı devreye girer.

Hukuksal Koruma: Yasal ve cezai sorumluluk kapsamında sigortalı yat sahibinin başına gelebilecek hukuki savunma masrafları, sigorta tarafından karşılanır.

Ferdi Kaza: Yatta bulunan kaptan, mürettebat ve misafirler için poliçede belirtilen limitler kapsamında, kaza sonucu vefat, tam ve kısmi maluliyet ve tedavi masrafları, Ferdi Kaza teminatı içinde değerlendirilir.

Makine Hasarları Genişletme: Enstitü makine hasarları genişletme klozu kapsamı dahilinde, makine kırılması durumları teminat kapsamındadır.

Çevre Kirliliği: Çevre Mevzuatı çerçevesinde sigortalıya yönlendirilen ve sigortalının hukuken ödemek zorunda kalacağı tazminat talepleri güvence altına alınır.

Yat Yardım Hizmeti: Yat Yardım Hizmeti, özel amaçla kullanılan teknelerde; kaza, yaralanma veya hastalık durumunda tedavi giderlerinden yedek anahtar gönderimine, geçici kaptan servisinden yedek parça yardımına kadar 7/24 yat yardım hizmeti sunar.

Makine Kırılması: Tekneye ait makine kırılmasına bağlı oluşacak maddi zarar poliçe güvencesindedir.

Ücretsiz Hizmetler ve Avantajlar

Yat Yardım Hizmeti

Bir yat sahibinin ihtiyacı olan her şeyi düşünen Yat Yardım Hizmeti’nin sağlık, danışmanlık ve teknik avantajlarından yararlan, yatınla beraber mavi yolculukların en güvenlisini yaşa.

SORULAR

Bu sigortayı yaptırmam zorunlu mu?

Yat Sigortası yaptırmanın bir zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak sigortan olmadığı durumda yatın seyirde ve/veya karada iken olabilecek birçok risk açısından güvencesiz kalacaktır.

Bu sigortanın kapsamı nedir?

Denizde karşılaşabileceğin tüm kaza ve tehlikeler (yangın, hırsızlık, fırtına, çatışma, deprem, infilâk, kazanların patlaması gibi) ile Enstitü Yat Klozları ve Tekne Sigortaları Genel Şartları çerçevesinde belirtilen riskler.

Yatımın sigorta bedeli nasıl hesaplanıyor?

Yatını satın aldığın bedel ve/veya beyan ettiğin bedel dikkate alınarak yatının özelliklerine göre rayiç bedeli üzerinden poliçe düzenlenmektedir.

Yat sigortasının pirimleri nasıl belirleniyor?

Sigorta poliçe primleri; yatının yaşı, yapım tarzı, modeli, sürati ve kullanım amacı gibi özellikleri değerlendirilerek belirlenmektir.

Bu sigorta yatımda ki her şeyi kapsıyor mu?

Gövde, karina ve yat ile alınıp satılması mutad olan, yatın ayrılmaz parçalarını oluşturan teçhizatlar poliçe kapsamındadır.

Kişisel eşyamı da kapsıyor mu?

Kişisel eşya, Enstitü Yat Klozu kapsamında teminat haricidir. Ancak sigorta şirketinin onayı ile poliçede belirlenecek limit dahilinde ek prim ve şartlar ile teminata dahil edilebilir.

Poliçeme yakıt ve kumanyalar dahilmidir?

Yakıt ve kumanya gibi tükenebilir malzemeler teminat kapsamında değildir.

3ncü şahıslara vereceğim hasarlarıda kapsıyor mu?

Yatın ile 3. şahıslara karşı neden olabileceğin maddi ve bedeni zararlar, Enstitü Yat Klozu kapsamında poliçede belirtilen limit ile teminat dahillindedir. Poliçede belirtilen sorumluluk limiti ile sınırlı olarak diğer teknedeki maddi hasarlar ile can kaybı, bedeni sakatlık, yaşam kurtarma için yapılan masraflar karşılanmaktadır.

Yatıma bağlı servis botuma ayrıca sigorta yaptırmam gerekir mi?

Yatının adını taşıyan servis botun için ayrı bir poliçe yapılmasına gerek yoktur, yat poliçen kapsamında teminat altındadır. Ancak mutlaka üzerinde yatın adı yazılmış olmalıdır.

Yatımı kışın marinada karaya çekiyorum.Poliçemin teminatı burada devam ediyor mu?

Kışlama yeri bilgilerinin sigortacının onayı ile poliçede belirtilmesi şartıyla teminat geçerli olacaktır. Bununla birlikte yatını karaya çekerken ve denize indirirken de teminatın devam ediyor olacaktır.

Yatımı bir başkası kullandığın da teminatlar geçerli mi?

Yat senin üzerine kayıtlı olsa da senin dışındaki yeterli denizci ehliyetine sahip biri tarafından kullanılabileceği poliçede belirtildiği sürece geçerli olacaktır.

Marinada bağlı iken başkalarına vereceğim zararları karşılıyor mu?

Poliçende belirtilen 3. şahıslara karşı sorumluluk limiti dahilinde başka yat ve marinaya vereceğin zararlar karşılanmaktadır.

Depremden dolayı oluşacak hasarlarımı karşılar mı?

Deprem, Enstitü Yat Klozu ile teminata dahil olan bir risktir.

Poliçem tüm dünyada geçerli mi?

Poliçede belirtilen sefer sahası seyir alanlarında geçerlidir.

Buradan Teklif alabilirsiniz

Ürün Broşürü için tıklayınz

Tekne Sigortası genel şartları için tıklayınız